LokalniEnglish (United Kingdom)

Izvještaj sa konferencije za medije od 17. januara PDF Ispis E-mail

Centar za međureligijski dijalog Međunarodnog foruma Bosna ima zadovoljstvo obavijestiti vas o uspješnoj konferenciji za medije o programu SARAJEVO UN SEDMICA MEĐUVJERSKOG SKLADA najavljenom za 1. i 2. februar 2013. godine.  Ova konferencija za medije održana je 17. januara 2013. godine, od 11.30 do 12.30 sati, u dvorani Drina hotela Holiday Inn u Sarajevu.

Organizatori su predstavili program SARAJEVO UN SEDMICA MEĐUVJERSKOG SKLADA, koji će biti realiziran u skladu s odlukom Generalne skupštine organizacije Ujedinjenih naroda donesenom 20. oktobra 2010. godine. Program uključuje:

  • “Večer Musica sacra Bosnae”, hor Pontanima;
  • Javna rasprava “Intelektualni vidici međureligijskih odnosa u svijetu”;
  • Izložba “Kulturno pamćenje – blago koje nestaje: Bosanskohercegovačko sakralno naslijeđe”;
  • Izložba “Nove knjige sakralne kulture”;
    • Izložba “15 godina časopisa Forum Bosnae”;
    • Predstavljanje broja 60 časopisa Forum Bosnae: Bosanski psaltir;
    • Predstavljanje osam knjiga akademika Rusmira Mahmutćehajića.

Program su predstavili Krsto Mijanović, zamjenik predsjednika Međunarodnog foruma Bosna, i Asim Zubčević, predsjednik MFB Centra za međureligijski dijalog. Govorili su također fra Ivo Marković, o horu Pontanima, i Mirela Handan-Mulalić iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, o izložbi  “Kulturno pamćenje – blago koje nestaje: Bosanskohercegovačko sakralno naslijeđe”. O panelu “Intelektualni vidici međureligijskih odnosa u svijetu” govorili su profesor fra Mile Babić, profesor Mehmedalija Hadžić, profesor David Kamhi, profesor Rusmir Mahmutćehajić, profesor fra Ivo Marković, profesor Krsto Mijanović i profesorica Marica Petrović.

Konferenciji za medije prisustvovalo je 20 predstavnika bosanskohercegovačkih štampanih, radio i televizijskih medija. Sudionice Konferencije za medije podijeljeni su i  pisani materijali o programu SARAJEVO UN SEDMICA MEĐUVJERSKOG SKLADA.

Asim Zubčević

Predsjednik MFB Centra za međureligijski dijalog

061/913-582

kon170113-01

kon170113-02

kon170113-03

kon170113-04

 

od 01.01.2011.
RocketTheme Joomla Templates